Thaise viscurry 🐟 met kokosmelk en rijst 🍚 voor € 4,08 p.p.πŸ˜‹
Thaise viscurry 🐟 met kokosmelk en rijst 🍚 voor € 4,08 p.p.πŸ˜‹

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd ook de paprika in stukjes, de limoen in partjes en de rode peper in ringen. 

    • TIP: Liever niet té pikant? Verwijder dan de zaadlijsten van de rode peper, deze zijn namelijk het pittigst.

  3. Verhit een scheutje olie op middelhoog vuur en bak de winterpeen 4 à 5 minuten. Voeg hierna de fijngehakte look, paprika en rode peper toe en roerbak even mee.

  4. Voeg de currypasta en de taugé toe en laat nog een minuutje bakken.

  5. Voeg vervolgens de kokosmelk en een blokje visbouillon toe.  

  6. Snijd de kabeljauw in stukken, voeg toe aan de wokpan en laat nog een 5-tal minuten sudderen tot de vis gaar is. 

  7. Serveer de curry met rijst en een partje limoen. 

Net terug van een fantastische reis naar Thailand, dus ik ben nog even aan het nagenieten van de Aziatische keuken. Toevallig zag ik de kabeljauwfilet aan -40% staan bij de Albert Heijn, dus het ideale moment om de Thaise curry zelf eens uit te proberen. Vandaar op het menu: viscurry met kokosmelk en rijst voor € 4,08 p.p. πŸ˜‹ De promo bij Albert Heijn loopt nog t.e.m. 09/06. Geen fan van kabeljauw? Dan kan je dit ingrediënt vervangen door zalm, scampi's of kip. Ook de gele curry kun je evengoed vervangen door rode of groene curry. 

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.