Bespaarblog

Witte vis 🐟 op een bedje van bloemkoolpuree 🥔 voor € 3,91 p.p.
Witte vis 🐟 op een bedje van bloemkoolpuree 🥔 voor € 3,91 p.p.

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN:

  1. Breng water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in 4. Verwijder de stronk, stengels en bladeren van de bloemkool. Snijd ook deze in kleine roosjes.

  2. Kook de aardappelen en bloemkool +/- 20 minuten tot ze beetgaar zijn. 

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Hak de lookteentjes en rode peper fijn. Snijd de rode en gele uien in ringen en de paprika in blokjes. Neem een grote ovenschaal en doe alles hierin.

    • TIP: Liever niet pikant? 🌶️ Verwijder dan de zaadlijsten van de rode peper.

  5. Kruid de groenten in de ovenschaal met peper, zout, rozemarijn, oregano, tijm, ... Hoe meer tuinkruiden, hoe beter! 

  6. Snijd de witte vis in twee en leg deze bovenop de groenten in de ovenschaal. Smeer in met een goeie scheut olijfolie en kruid nog wat extra met peper en zout.

    • TIP: Heb je nog wat citroensap of een restje witte wijn? Dan kun je dit ook toevoegen aan het gerechtje voor extra smaak.

  7. Steek de ovenschaal 15 à 20 minuutjes in de voorverwarmde oven, afhankelijk van de dikte van de stukken vis. 

  8. Tijd voor de bloemkoolpuree! Giet het water af van de aardappelen en bloemkool. Stamp ze tot een puree met de room en een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Smeer de puree uit op de borden en beleg met een stukje vis en groenten. Smakelijk! :)

De keuze voor dit gerechtje was snel gemaakt! Nog t.e.m. zondag 1 september staan zowel de bloemkool (€ 0,99/stuk) als Pangasiusfilet (€ 8,04/kg) in promo bij Albert Heijn. Ons boodschappenlijstje bedroeg € 19,88, wat neerkomt op € 4,97 per portie, maar dit klopt niet helemaal. Aangezien we 1 kg gele en rode uien én 2 stuks knoflook aankochten en hier eigenlijk maar 1/4de van gebruikten, komt de echte prijs per portie neer op € 3,91 p.p. 🤩 De overige uien en look blijven namelijk lang houdbaar en zijn geen verloren aankoop, wat met het restje room wél het geval is. Voor minder dan € 4 p.p. staat er dus een heerlijk bordje met vis voor je neus! 

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.