Bespaarblog

Tartaar van appel ๐ŸŽ en tomaat ๐Ÿ… met scampi's ๐Ÿค voor โ‚ฌ 2,16 p.p.
Tartaar van appel ๐ŸŽ en tomaat ๐Ÿ… met scampi's ๐Ÿค voor โ‚ฌ 2,16 p.p.

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties (als voorgerecht).

Stappenplan:

  1. Verwijder het kroontje van de kerstomaten en snijd het kontje kruiselings in. Dompel ze een 20-tal seconden onder in kokend water en verfris ze daarna meteen weer onder koud water om het kookproces te stoppen. Haal het vel van de tomaten en snijd ze zo fijn mogelijk.

  2. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd ze zo fijn mogelijk. Meng samen met de tomaatjes en kruid naar smaak met peper, zout, tuinkruiden (vb. basilicum) en een scheutje olie.

  3. Voor de kruidenboter meng je de zachte boter met een snuifje zout, peper, tuinkruiden, een fijngehakt teentje look en 1 tl citroensap.

  4. Pel, indien nodig, de scampi's en verwijder het darmkanaal. Bak ze op middelhoog vuur in de kruidenboter en kruid extra met paprikapoeder en cayennepeper. 

  5. Snijd de tweede appel in zeer fijne schijfjes. Plaats een serveerring op het bord en schik een torentje met de appel-tomatensalsa. Hierop komen de appelschijfjes en daarna de scampi’s.

  6. Druppel rondom wat van de kruidenboter uit de pan.

Deze week moet je bij Albert Heijn zijn om dit voorgerechtje voordelig op tafel te kunnen zetten. Nog t.e.m. zondag 29/09 profiteer je van 50% korting op de zoete kleine appeltjes van 1 kg. De scampi's staan dan weer aan € 12,99/kg dankzij de 1+1 promo. Ons boodschappenlijstje bedroeg in totaal € 17,26, maar eigenlijk kan je meteen een volle zak scampi's in de diepvries steken. Van de appeltjes en boter zul je ook nog een voorraad over hebben. Vandaar zullen we voor dit gerecht de helft van het boodschappenlijstje aanrekenen, wat neerkomt op € 8,63 en dus € 2,16 p.p. Wil je de rest van de scampi's meteen opgebruiken? Dan vind je hieronder nog enkele heerlijk betaalbare recepten ter inspiratie:

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.