Bespaarblog

Calzone met ham, champignons en paprika 🫑 voor € 2,75 per pizza 🍕
Calzone met ham, champignons en paprika 🫑 voor € 2,75 per pizza 🍕

! Bovenstaand boodschappenlijstje is gebaseerd op 4 porties.

STAPPENPLAN:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snijd de ui en het teentje look fijn. Meng deze samen met de passata, tomatenpuree en kruid met peper, zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum, ...).

    • TIP: mag het iets pikanter? Voeg dan 1 el sriracha of een mespuntje chilipoeder toe aan de saus.

  3. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het vuil van de champignons en snijd ze in schijfjes. Snijd ook de ham in reepjes. 

  4. Rol het deeg uit en besmeer de helft ervan met de saus. Beleg dezelfde helft met de paprika, champignons en hesp. Bestrooi met geraspte kaas.

  5. Plooi de pizza toe en druk de zijkanten goed op elkaar aan.

  6. Bak de calzone 8 minuten, draai even om en bak de andere kant nog eens een 8-tal minuten tot deze lichtjes krokant is. 

Deze week zijn de promoties van Colruyt/Collect&Go eens aan de beurt. Nog t.e.m. 16/07 krijg je bij aankoop vanaf 4 BONI pizzadegen -20% hoeveelheidskorting. Bij aankoop van een family pack Herta Superieur ham krijg je zelfs -50%, waardoor deze qua prijs per kg (€ 8,08/kg) nóg goedkoper uitkomt dan de goedkoopste ham van het huismerk BONI (€ 8,24/kg).  

TIP: Volg Promocook op Instagram  en/of op TikTok Tiktok Logo - Gratis vectorafbeelding op Pixabay - Pixabay om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.