Bladerdeegtaartje 🍰 met pudding en blauwe bessen 🫐 voor € 0,65 per stuk
Bladerdeegtaartje 🍰 met pudding en blauwe bessen 🫐 voor € 0,65 per stuk

In een halfuurtje zelfgemaakte taartjes op tafel voor € 0,65 per stuk? Daar zegt toch niemand nee tegen! Ik ben trouwens zelf geen professional, dus als ik het kan, kunnen jullie het ook zeker en vast! Laten we eraan beginnen πŸ˜

Dit boodschappenlijstje is goed voor +/- 9 taartjes. 

STAPPENPLAN:

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

 2. Rol het bladerdeeg open en maak zoveel mogelijk cirkels met een Ø van 7 à 8 cm.

  • TIP: Heb je geen uitsteekvormen? Dan kan je dit ook met een glas doen.

 3. Leg de helft van de bladerdeegcirkels aan de kant. Neem een uitsteekvorm van +/- Ø 6 cm. Deze gebruiken we voor de andere helft van de bladerdeegcirkels om zo een cirkel met een gat erin te bekomen. 

 4. Het overtollige bladerdeeg kun je opnieuw kneden en uitrollen. Volg opnieuw stap 2 en 3.  

 5. Als alles goed is gelukt, heb je nu +/- 9 volledige cirkels van Ø 7 à 8 cm. Deze worden de onderkant van het taartje. De andere 9 cirkels met een gat leg je bovenop de andere. Druk ze lichtjes op elkaar. 

 6. Prik gaatjes in het midden van de onderste cirkel. 

 7. Besmeer de bladerdeegcirkels met eigeel en bak +/- 10 à 15 min in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn. 

 8. Ondertussen maken we de pudding. Meng de inhoud van het zakje met de koude melk en klop enkele minuten tot een stevige pudding. Plaats daarna nog 10 minuten in de frigo. 

  • Om wat tijd te besparen gingen we deze week voor een snelle pudding. Wil je het liever volledig vers? Dan kun je online verschillende recepten vinden voor banketbakkersroom.

 9. ​​​​​​​Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en voeg 100 g blauwe bessen, 2 el suiker en 3 el water toe. Laten even koken en plet dan het geheel tot confituur/siroop.

 10. Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven en verwijder de binnenste vulling voorzichtig. 

 11. Vul elk bladerdeegtaartje met de bosbessenvulling en daarna de pudding. Versier met enkele bosbessen en poedersuiker. 

Voilà, en nu heerlijk genieten met familie en/of vrienden van een zelfgemaakt taartje! En dat voor een spotprijsje, want de blauwe bessen staan momenteel in promo aan € 11,63/kg bij Albert Heijn πŸ˜Š. In de Okay krijg je zelfs 300 g blauwe bessen gratis bij aankoop van 2 stuks Alpro (soja vanille of blauwe bosbes).

 TIP: Volg Promocook op Instagram om wekelijks op de hoogte te blijven van deze gerechtjes.